Vasárnap délután kitaláltam, hogy ennék garnélát. Irány a METRO, ahol mindig lehet frisset kapni. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető ételről van szó. Először Ausztriában, Lienzben ettünk ilyet. Minden péntek délután és szombaton délelőtt a belvárosban, a Messinggasse-n piacot tartanak. Itt van egy halárus, aki ott frissen elkészíti ezt a specialitást. Kevés olívaolajon megpirítom a rákot (páncélostul, de a feje eltávolítva), közben ráfacsarom egy fél citrom levét, öntök rá egy kis fehérbort, megborsozom, és néhány perc (2-3) múlva kész is. Heinz fokhagymaszósszal (garlic sauce) és pirítóssal fogyasztom (a páncélját evés közben távolítom el). A képen látható hogy is néz ki az étek. Nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése