
Hozzávalók 1 személyre:
spagetti (amennyit megeszel egy evésre)
15 dkg sampion gomba
5 dkg koktélrák
reszelt parmezán sajt
2 dl tejszín
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
rozmaring
olívaolaj
só
Kevés olívaolajon megfonnyasztom az apróra vágott hagymát, majd hozzáadom a lereszelt fokhagymát is. Rövid idő múlva belerakom a vékony szeletekre vágott sampion gombát, amit addig pirítok, amíg levet nem ereszt és össze nem esik. Hozzáadom a koktélrákot (amit előzőleg fagyos állapotában forró víz alatt felengedtem), sózom és egy kis rozmaringot is rakok bele. Főzöm kis ideig, majd hozzáöntöm a tejszínt, kicsit még rotyogtatom hogy összesűrsödjön. Ha kész, a kifőtt spagettire tálalom, majd megszóróm a tetejét reszelt parmezán sajttal. Nagyon egyszerű, alig fél óra alatt elkészül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése