2008. augusztus 5., kedd

Hazautazás - Bludenz – Innsbruck – Lofer – Bad Reichenhall – Salzburg – Villach – Klagenfurt – Graz – Bad Radkersburg – Murska Sobota – Lenti - Pécs

Július 5.

Másnap reggeli után kicsit szétnézünk Bludenz belvárosában, mert ma van a Milka Fesztivál. Utána pedig irány haza. Bludenz – Innsbruck – Wörgl – Lofer – Bad Reichenhall – Salzburg – Villach – Klagenfurt – Graz – Bad Radkersburg – Murska Sobota – Lenti – Nagykanizsa – Pécs útvonalon haladunk. Útközben, német területen, Bad Reichenhall előtt, egészen pontosan Schneizlreuth-nál elhaladunk egy pisztráng-füstölő mellett. Gyorsan megfordulunk, majd visszamegyünk, úgyis ebédidő van… Lehet itt vásárolni elvitelre, de helyben fogyasztásra is, többféle füstölt halat. Mi egy-egy pisztrángot eszünk két-két szelet kenyérrel, és finom tormával. Annyira finom és ízletes, hogy úgy döntünk, hazára vásárolunk 4 darab halat, hiszen hűtőszekrényben 10 napig eláll. Ajánlom mindenkinek a helyet, aki arra jár és szereti a füstölt pisztrángot!

A sok nyaraló miatt az A10-es autópályán a Tauern Tunnel előtt volt torlódás, több kilométeren állt a kocsisor, és csak lassan haladt. Ez a dugó Flachaunál kezdődött. Az autópálya mellett természetesen mobilvécék és szemetesek álltak az utasok részére. Mint később kiderült egy lámpa irányította a forgalmat, ami kb. 10-15 percenként váltott zöldre. Volt időm megfigyelni, hogy osztrák rendszámú autó egy sem várakozott ebben a dugóban (nyilván informálódtak a rádióból...), zömében német, holland és svájci autók voltak, szombat lévén nyilván a tenger felé tartottak nyaralni. Ezt leszámítva jól lehetett haladni az autópályán. Megálltunk egy kávéra a szokásos helyünkön, a Wörthi-tavi pihenőnél, ausztriai utazáskor itt szinte mindig megállunk, hogy egy kávé és egy süti mellett gyönyörködjünk a Wörthi tóban és a panorámában. Éjfél után, fél 1-kor érkeztünk Pécsre, fáradtan, de tele élménnyel.










Nincsenek megjegyzések: